Homita - 飯糰?蛋糕?日本人的腦洞真的令人佩服 超人氣的飯糰蛋糕
#美食七月
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


飯糰?蛋糕?日本人的腦洞真的令人佩服 超人氣的飯糰蛋糕
日 Japan  |  by Y小編  |  8 months ago   

小編去日本的時候,第一時間就會衝到便利店買飯糰,日本的飯糰比香港吃到的好吃太多啦!日本人對飯糰的愛延伸到甜品,竟然想到要推出飯糰蛋糕,今次初次登陸東京,大家唔洗上網預定都可以食到呢系列超人氣嘅甜品啦~

從外表看飯糰蛋糕跟普通飯糰一模一樣,不過在三角包裝底下,是不同口味的蛋糕材料。飯糰蛋糕先前在大阪販售十分高人氣,今次限定於東京推出,共有9款口味,有抹茶、曲奇、士多啤梨、芝士餅等等,售價1,296円。

今次期間限定發售會在新宿LUMINE EST推出,有興趣的朋友快去嘗嘗這蛋糕味的飯糰吧!

限定店日期:11月18~12月12日
地點:新宿LUMINE EST地下1樓
地址:東京都新宿区新宿3-38-1

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Y小編

編輯

郊遊、影相、美食、旅遊、美妝、潮流、電影大包圍,要做個天天長知識嘅好學小姐。 有興趣報料可以Send email去 yan@homita.com.hk 我會發自內心感激您。
You May Also Like
This Week's Top Post
日本人到底是有多愛珍奶?!可以帶上飛機喝的瓶裝珍珠奶茶!
Angela - 1 year ago
日本茨城國營常陸海濱公園 今生必去之夢幻童話世界
N小編 - 13 days ago
東京排隊店! 世界頂尖的牛油ECHIRE點心麵包坊
Y小編 - 8 months ago
東京必買! 日本瘋傳佛心皇居手工製牛皮錢包
Y小編 - 9 months ago
腿不酸嗎?日本跪坐禮儀不簡單
Levenez - 8 months ago
日本Laforet原宿x可口可樂 多款限定合作商品搶先睇
Angel - 10 days ago