Homita - 是時候做好準備出發 2020日本櫻花期預測
#美食九月
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


是時候做好準備出發 2020日本櫻花期預測
日 Japan  |  by Y小編  |  8 months ago   

日本的櫻花季就黎開始~預計好快就會由南邊嘅沖繩、九州一路向北開到五月嘅北海道,今年你又打算去邊度賞櫻呢?記住Mark定花期啦!

日本氣象株式會社2020第一回預測表示,福岡等南部地區會於3月20日開花,但不少網友都表示因為和暖的天氣,在最南邊的地區有可能開得更早。

而香港人最愛去的東京、大阪和北海道,預測開花期則落在3月19日、3月25日及5月1日,比去年都來得早呢!

和去年一樣,在情人節前後小編會持續推送櫻花賞花地點推薦,或大家也可以參考以往的櫻花主題文章(按我)

 

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Y小編

編輯

郊遊、影相、美食、旅遊、美妝、潮流、電影大包圍,要做個天天長知識嘅好學小姐。 有興趣報料可以Send email去 yan@homita.com.hk 我會發自內心感激您。
You May Also Like
This Week's Top Post
自遊山形十一式 第肆式 名泉之友溫泉三昧
Ho!Trip X Go! Japan - 1 year ago
UZU 睫毛膏新品 MOTE MASCARA齊備多種顏色和妝效
Suey - 9 months ago
腿不酸嗎?日本跪坐禮儀不簡單
Levenez - 9 months ago
韓國Daiso推出秋天精品系列 把刺蝟松鼠寶寶帶回家!
Levenez - 1 year ago
同多啦A夢一齊登陸月球!Sunshine City「多啦A夢大電影—大雄的月面探測記公開紀念活動」
 - 1 year ago
韓國超人氣的麻糬曲奇零食!香濃朱古力味配煙韌麻糬 多種口感超驚喜~
Yung - 9 months ago