Homita - 東京預計3月16日開櫻花 都政府:要求自我約束賞櫻宴
#美食七月
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


東京預計3月16日開櫻花 都政府:要求自我約束賞櫻宴
日 Japan  |  by Y小編  |  5 months ago   

東京靖國神社櫻花即將盛開,但武漢肺炎疫情未斷,東京都政府對外宣布,要求民眾自我約束,在賞櫻季時不要在都立上野公園及隅田川的河岸等地舉辦宴會。

根據「Weathernews」預測,位於東京都千代田區的靖國神社的櫻花即將於3月16日開花。

東京都政府早前公佈,要求民眾自我約束在都立公園以及由都政府管理的河岸上所舉辦的宴會。受約束地點包括井之頭公園及代代木公園等等。同時公佈也指出,就算只是鋪野餐墊,長時間進行飲食等活動,也恐怕會提高感染的可能。

 

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Y小編

編輯

郊遊、影相、美食、旅遊、美妝、潮流、電影大包圍,要做個天天長知識嘅好學小姐。 有興趣報料可以Send email去 yan@homita.com.hk 我會發自內心感激您。
You May Also Like
This Week's Top Post
東京排隊店! 世界頂尖的牛油ECHIRE點心麵包坊
Y小編 - 8 months ago
東京必買! 日本瘋傳佛心皇居手工製牛皮錢包
Y小編 - 9 months ago
傳統風味的「日式下午茶」 東京皇宮飯店登場!
Angela - 11 months ago
腿不酸嗎?日本跪坐禮儀不簡單
Levenez - 8 months ago
東京鐵塔x Little Twin Stars 期間限定 45週年慶典活動
Angel - 24 days ago
日本的一個90度鞠躬 比任何道歉都有效
Y小編 - 8 months ago